En frodig eventyrhave for de mindste godt skjult mellem beboelsesejendommen, med en sød, lille legeplads for de mindste børn, som bl.a. har rutsjebane, legehus, klatrelementer, sandkasse og gangbroer og en “jorden er giftig” – bane. Stedet er en skøn og tryg oase, fordi den ligger væk fra storbyens trafik og larm – perfekt til småbørnsfamilier! Legepladsen ligger skønt, da man kan nå at få lidt sol om eftermiddagen, når den sidste af krudtuglens energi skal brændes af inden aftensmaden.

Der er bænke så forældrene kan nyde solen stråler og slappe af men ungerne render rundt og leger. I den anden af haven ligger “den store legeplads” som er en boldbane, hvor der tidligere lå et fint lille træhus til park personalet og med offentlig toiletter. Det er desværre blevet nedrevet.

I 2012 blev beboerne og Københavns Kommune enige om at renovere den gamle og meget slidte legeplads. På et borgermøde opstod ideen om at lave en anderledes legeplads med en form for huse oppe i højden, og er i dag blevet et populært udflugtsmål for områdets skoler og børnehaver. Det blev firmaet Copla legepladser som vandt idékonkurrencen på denne opgave. De har efterfølgende gjort dette specialprodukt til en del af deres sortimentet.

Praktisk info

  • Ingen toilet.
  • Der forefindes boldbane.
  • Legepladsen har ikke pædagogisk personale.
  • Man kan komme ind i Haven via porten på Classensgade over for Fiskedamsgade eller via Arendalsgade.

Intet toilet i offentlig park

Fra Ugeavisen Østerbro marts 2016.

Der er ikke længere toilet i den offentlige park Classens Have, som ligger intimt og noget skjult bag boligerne i Classensgde.

Indre By Lokaludvalg – som har Classens Have som sit område på trods af adressen er 2100 København Ø – har spurgt Københavns Kommune, hvorfor der ikke er noget toilet i parken. En borger, som har henvendt sig til lokaludvalget, mener, at der er særdeles meget behov for det, da mange børn leger i Classens Have, blandt andet på legepladsen i haven, og andre borgere benytter den også. Og når der ikke er et toilet, er der mange, som kommer ud med deres efterladenskaber i budskadset i parken.

Københavns Kommune mener dog ikke, at der er behov for et toilet. I et svar henviser service områdechef Jon Pape fra teknik- og miljøforvaltningen til, at mange af havens besøgende er beboere fra lejlighederne rundt om parken, og som derfor ikke har langt til egne toiletter.

Derudover mener han ikke, at besøgstallet til legepladsen er så højt set i forhold til andre legepladser i København. Endvidere peger han på, at der vil være for mange omkostninger ved at drive et toilet i forhold til parkens størrelse.

Kilde: ugeavisen.dk 2016. Dansk Legepladsselskab.

Legepladsen som den ser ud i dag