Omkring denne hjemmeside.

Dette web projekt har fokus på en specifik lille del af Østerbros by historie. Classens Have.

Historien og ideen bag projektet www.Classens-have.dk.

Projektet har hovedsageligt fokus på det historiske islæt som Classens Have er så rigt på. Det gælder både erindringer og historien, om slaget ved Classen Have, under Københavns bombardement 1807. Samt omkring selve ejendommen, Ved Classen Have og haveanlægget, både den oprindelige historiske og den del som står tilbage i dag, der nydes, bruges og opleves af mange, hver dag året rundt.

Før april 2023 eksisterede der kun en enkelt Facebook side som omhandlede emnet ret løst. Da det er langt fra alle, som gør brug af dette begrænset sociale medie, der samtidigt er kommercielt anlagt. Samt at huset runder sit 100 års jubilæum i 2024, blev dette projekt skabt som dedikations gave til huset og havens flotte historie.

Hjemmesiden er non profit, frivilligt drevet, og åbent for alle med interesse for emnet.

Velkommen.
Måske kan du opleve lidt lokal historisk information og ny indsigt om historien Classen Have, som du ikke kendte til førhen. Projektet kan muligvis vokse mere engang i fremtiden med endnu flere artikler, historiske fotos og gamle anekdoter. Alle er hjertelig velkommen til at bidrage med mere relevant indhold.

Hvem stå bag projektet?
Initiativtager og skaberen bag dette projekt er beboer Søren Bie. Jeg er opvokset og har boet her i Classens Have siden jeg kom til verden i 1964. Fra helt lille dreng var jeg fascineret af at bo sådan et historisk kvarter. Jeg læste ivrigt alt omkring de danske Englandskrige 1801-1814 hvor udfaldet i Classens var en del af. Har i forvejen en stor lidenskab for kulturhistorie og kulturformidling. Af andre online projekter har jeg eksempelvis skabt www.marie-krøyer.dk og www.jeanne-darc.info.

Historien bag projektet
En sen vinteraften i december 2022 undersøgte jeg “bare for sjov” om domænenavnet Classens-Have.dk tilfældigvis blev brugt overhovedet. Til min store forbavselses, viste det sig, at det underligt nok ikke blev brugt. Jeg erhvervede mig det og kort tid efter gik projektet i gang. Det tog ca. 6 måneder at forsket i diverse arkiver og få skabt projektet fra bunden, hvor ikke alle resultater er komme online endnu.

Søren bie
Søren Bie som knægt, med mit første kamera. Arendalsgade slut 60'erne, hvor jeg også bor i dag.